Få styr på dine konti med et regnskabsprogram

Er du iværksætter med en drøm om at skabe en levedygtig virksomhed, så er der én ting, der er vigtigere end alt det kreative og de gode ideer, som hører iværksætteriet til: Det er at have styr på dit regnskab, sine konti og dermed sine udgifter og indtægter.

Er du allerede etableret som selvstændig erhvervsdrivende, har du sikkert opdaget, at netop det at have styr på tallene er afgørende for, om din virksomhed udvikler sig.

Uanset, hvor i din virksomheds livscyklus, du er, vil vi anbefale, at du begynder at arbejde med et it-baseret regnskabsprogram. Hvordan du finder det bedste regnskabsprogram, kan der være flere veje til, men vi vil anbefale dig at bruge internettet til at finde et program, der matcher dine behov. Siden theme.dk er en mulighed; her får du en god oversigt over nogle af de mest udbredte regnskabsprogrammer, der er til rådighed.

Overblik og styring

Et regnskabsprogram er alfa og omega, hvis du vil have styr på din virksomhed. Her kan du postere alle bevægelser ind på de konti, hvor de hører hjemme, så du med mellemrum kan trække en balance ud, der giver dig et billede af økonomien i virksomheden. Det er nemlig ikke nok at styre økonomien efter, hvad du tilfældigvis har stående på din erhvervskonto i banken eller liggende i den kontante kasse. Det giver dig kun et indblik i den aktuelle likviditet – men måske er den røget i morgen, når du har betalt moms, eller nogle af dine leverandører har fået deres penge. Med et økonomisystem kan du få overblik over, hvad du har faktureret og har af udestående hos kunder, og dermed kan du beregne din likviditet over tid.

Du kan også få et godt overblik over alle de andre posteringer, der hører sig til i en professionel virksomhed: Lønninger til dg selv og dine medarbejdere, feriepenge, skat og moms. Salg og omkostninger til at generere dit salg. Udviklingsomkostninger, husleje – ja, du kan få overblik over alle de konti, der er relevante for sin virksomhed. Systemet kan også beregne din skyldige moms, så du kan få den angivet korrekt til SKAT – noget, der er meget vigtigt for alle virksomheder.

De fleste regnskabsprogrammer er født med en kontoplan, der langt hen ad vejen dækker de fleste virksomheder. Men du – eller din revisor – kan tilpasse kontoplanen, så den passer nøjagtig til den type virksomhed, du driver, og den branche, du befinder dig i.

Held og lykke med at finde det rette regnskabsprogram til netop din virksomhed, så du får styr på dine konti og dermed et godt, økonomisk overblik.

DK - Theme - BankDanmark