Et lån er ikke bare et lån

Man siger, at der ikke bør være penge mellem venner. Alligevel kan de fleste nok godt låne et mindre beløb af en god ven, hvis de er i bekneb. For man betaler selvfølgelig pengene tilbage. Men hvad hvis denne ven kun ville låne dig penge, hvis du betalte tilbage – med renter? Og hvis du tilmed skulle vente i dagevis på at låne 50 kroner til en kold fadøl? Så ville du nok overveje en ekstra gang at spørge om hjælp i nøden.

Et lån er den hurtige vej til ekstra penge

Det gælder derfor om at se sig godt for, når man ønsker at låne penge. Og ikke mindst sikre sig, at lånebetingelserne er fair. Det gælder sådan set uanset om du låner penge fra en ven – eller fra en bank. Og om du låner et større eller et mindre beløb. Står du i en situation, hvor du mangler penge til uforudsete udgifter, et virkelig godt tilbud eller noget helt tredje? Og har du ikke lige pengene? Så kan du overveje at tage et lån.

Forbrugslån …

Skal du låne til forbrug er det oplagt at tage et såkaldt forbrugslån. Det vil sige et lån der fortrinsvis skal bruges til at gøre hverdagen lidt nemmere eller sjovere. Det kan være i form af en ny mobil, et nyt køleskab eller måske en ferie sydpå. Forbrugslån kan du vælge at tage både i din egen bank eller hos nogle af de mange finansieringsselskaber der findes online. Et forbrugslån er et oplagt valg, hvis du har brug for at låne en større sum penge. Typisk er det nemlig muligt at låne fra mellem 5.000 og helt op til 350.000 kroner. Til gengæld ligger løbetiden fra et og op til 15 år. Det vil sige du skal betale pengene tilbage igen indenfor denne periode – alt efter aftale.

… eller kviklån?

Har du ikke behov for at låne de helt store summer, kan du derimod overveje et kviklån. Det er – som navnet siger – et lån der sikrer dig pengene relativt hurtigt. Til gengæld kan du kun låne op til omkring 6.000 kroner. Men det kan også være nok til at forsøde tilværelsen lidt ekstra i ny og næ. Dog skal pengene gerne tilbagebetales i løbet af relativ kort tid. Dertil kommer, at disse kviklån er kendt for højere rentesatser end det for eksempel gælder banklån. Dog er hele ansøgningsprocessen væsentlig lettere – og derfor er det også en låneform der tiltaler mange. Ikke mindst alle dem, der ikke bryder sig om at skulle stå til regnskab i banken.

Overvej dig valg – nøje

Uanset hvilken form for lån du vælger, er det vigtigt at overveje, om du overhovedet har behov for at låne pengene? Samtidig bør du også altid se de enkelte betingelser efter i sømmene. Er det overhovedet muligt for dig at betale de lånte penge tilbage til rette tid? Eller kan de måske bedre betale sig at spare op og vente lidt længere med at investere i en ny computer eller en ny telefon?

 

Et lån er ikke bare et lån